Hatten av för Otto Wallin

Otto Wallin har genomgått en märklig metamorfos. Från en skäligen enkel amatör till utmanare på toppnivå inom proffsboxningen. Han gick in i titelmatchen mot Tyson Fury som tänkt slaktoffer, oddset var tydligen 1-25, men gjorde en briljant insats utifrån sina förutsättningar. Han kontrollerade första halvan av matchen, men orkade inte hela distansen. Så länge han gick på kroppen var han i överläge. Dessvärre erhöll han fel råd av ringhörnan - att börja slå mot huvudet. I och för sig förståligt, med tanke på Furys cut, men inte desto mindre fel. Kroppslagen tog på en till synes inte helt topptrimmad Fury. Wallins sista rond var förnämlig. Han kom starkt tillbaka efter att ha fått mycket påskrivet under de närmast föregående omgångarna.


Det tycks som om poängdomarna inom proffsboxningen är lika dåliga som sina kamrater inom amatörleden. En av dem hade 118-110 till Fury. Vilken match såg han?


Tyvärr lider Wallin av den vanliga svenska boxningssjukan - avsaknaden av ett knockoutslag. Den bristen delar han med många goda ämnen från den svenska boxningshistorien. Tänk om John Andersson och Olle Tandberg haft klipp i nävarna. Då hade den internationella boxningshistorien fått skrivas om. 


Det är alltid trevligt att bli positivt överraskad och för den surprisen stod Otto Wallin. Tack för det. 


Wallins amatörmatcher här.


//CF