Mina böcker

Standardverket om den svenska proffsboxningens historia. Utsedd till Årets Idrottsbok.Christer Franzén. RINGSIDE. Den svenska professionella boxningens historia. Galor. Kommentarer. Resultat. Rekordlistor. Statistik. Stockholm 2004. (Stort format 719 sidor). Slutsåld sedan länge. Sök hos antikvariat.
   
Biografin över Sveriges förste proffsboxare. Hjalmar/Jack var också en förste svensk som boxades bareknuckle. En av Sveriges bästa proffsboxare. Christer Franzén. Hjalmar Olsson/Jack Campbell (1864-1927). Valdemarsvik 2007. Några exemplar kvar. Kan beställas via Kontaktformuläret. Pris 60 kr inklusive porto.
Stockholms Atletklubb har inte bara lyft tungt. De hade också en livaktig boxningssektion under 1920-talet. De var också mycket betydelsefulla i att hålla "proffsboxningen" vid liv under 1910-talet. SAK har en spännande historia.Christer Franzén. Riddarna av läderhandsken i Atletklubbens skepnad. Stockholm 2005.Slutsåld. Sök hos Antikvariat. 
Kalmar Boxningsklubb 1929-2010 är en detaljerad genomgång av klubbens historia. Kalmar BK har spelat en väsentlig roll för boxningens utveckling i sydöstra Sverige. Mellan KBK:s äventyrliga början, en bedragare var indirekt upphov till klubbens grundande och den senaste svenske juniormästaren återfinns framgångar, misslyckanden, mästerskapsguld, landskamper och sköna profiler. Boken innehåller också en mängd relevant klubbstatistik över arrangemang, resultat, SM-finaler, landskampsuppdrag och mycket annat. Beställ via förlaget.  
Här skulle även boken om Narva BK ha presenterats, men... Klubbens ordförande Hans Lindahl kontaktade mig och gav mig i uppdrag att författa Narva BK:s historia. Avsikten var att publicera verket i samband med klubbens jubileum 2010. Vi gjorde upp ett muntligt avtal (eftersom jag trodde mig kunna lita på herr Lindahl) som innehöll tre punkter. För ett synnerligen blygsamt honorar skulle jag skriva klubbens historia från dess början fram till det år då Lindahl övertog ordförandeklubban. Jag skulle också erhålla ersättning för de kopior som krävdes i forskarprocessen. Sedan följde den viktigaste punkten i avtalet, att klubben åtog sig att ge ut materialet i tryckt form - dvs en bok. Tyvärr visade det sig att klubbens ordförande var en lögnare och kontraktsbrytare. Det blev ingen bok. Avtalet bröts. Så nu sitter jag med ett manuskript som det tog större delen av min disponibla tid under ett par år att sammanställa. Tid som jag kunde använt på helt annat sätt. Jag beklagar läsarna därför att klubbens historia är inte ointressant. Så här lät det en gång på klubbens hemsida eller så här.  
Stig Waltersson är en av Sveriges främsta boxare genom tiderna. Han gick 168 matcher som amatör, erövrade sex svenska mästerskap, blev Nordisk mästare, uttogs till EM och 31 nationella uppdrag samt förärades Svenska Boxningsförbundets utmärkelse Stor Grabb. Som professionell blev han Nordisk mästare och var högt Europarankad. Enligt BoxRec placeras han på plats nummer fjorton av samtliga svenska proffsboxare genom tiderna. Det var ingen dålig gärning av en yngling som började träna boxning för att beskydda sina systrar. Även i sin yrkesutövning som stenläggare har Waltersson lämnat bestående spår efter sig. Han har bl.a. anlagt det vackra mönstret på Rådhustorget i Söderköping. Stig Waltersson är en fin representant för sporten. Till skillnad från många av sina kollegor skötte han sig civilt och lät sig inte lockas av alla de frestelser som hör till kändisskapet. Beställ via Bokus eller direkt från förlaget
 Narva Boxningsklubb. Östermalm tur och retur. 2014. Kartläggningen av den svenska boxningshistorien går vidare. Den här gången är turen kommen till Stockholmsklubben Narva BK. Idag räknas Narva BK som en av de klassiska boxningsklubbarna, men Narva har i likhet med alla andra föreningar sett såväl ebb som flod. Här skildras klubbens fem första decennier, från de första ostadiga åren på 1930-talet, dess gyllene period, dess nedgång och fall samt dess återkomst i förorten under 1950-talet. Narva innehöll tidigt några av svensk boxnings största profiler som på olika sätt bidrog till den svenska amatörboxningens utveckling. Under perioden samlade klubbens boxare 65 nationella mästerskapstecken, OS- och EM-medaljer samt deltog i åtskilliga landskamper och internationella prestigeuppdrag. Beställ i bokhandeln eller via länken till förlaget.  

Möt den hårdaste bland svenska boxare någonsin. 
Svensk mästare, landslagsman, Europa bronsmedaljör. Stor Grabb.

Som proffs mötte han i princip alla som tillhörde europa- och världseliten. Svensk- och Europamästare som yrkesman. Den förste svensk som boxades om en VM-titel.

Ett händelerikt liv utanför ringen. Blev torpederad två gånger. Erhöll franska hederslegionen för sina insatser under kriget. Medverkade i två långfilmer. 

Länk till förlaget här.

Spännade läsning utlovas om ett märkligt öde i den svenska boxningshistorien.