Skall Ryssland verkligen bojkottas i idrottssammanhang?!

Svaret är NEJ!
Det finns en gammal god regel som utvecklats inom diplomatin och den går ut på att även krigförande stater skall kunna kommunicera med varandra. Ofta brukar det ske genom tredje part. Kanalerna och kontakterna skall hållas öppna. 


Rysslands agerande har fått de politiskt korrekta att gå bananas. Anfallet på Ukraina är vansinningt och Putin är en diktator - därom kan alla vara överens. MEN, att därifrån ge sig in på att bojkotta allt som är ryskt är förkastligt. Min lokala te-leverantör döpte snabbt om ryskt te till georgiskt. Dumheter saknar alltid gräns. Ska vi också bojkotta rysk litteratur, ryska filmer, rysk konst, rysk musik? 
Det är tvärtom nu som utbytet med den ryska befolkningen borde öka på alla plan - handel, kultur, idrott. 


Bojkotter är dessutom väldigt tveeggade och trubbiga vapen. Bojkotten kontraaslår. Det är vi i Europa som lider av de ekonomiska sanktioner som satts in mot Ryssland. Ryssarna klarar sig alltid. 


Det internationella boxningsförbundet är korrupt. MEN den har valts på kongress. Förbundets medlemmar sade nyligen klart Nej till frågan om nytt ordförandeval. Den internationella idrotten är full av korruption. Ni har väl inte glömt det internationella fotbollsförbundet med alla skandaler. Mutkolvar i ledningen. Riggade omröstningar. Hur hamnade fotbolls-VM i Qatar? Någon? 


En öppen fråga till Svenska boxningsförbundets ledning. Varför detta pajasbeteende att lämna w.o. vid ev. möte mot en rysk representant. Det är enbart ett barnsligt och futilt agerande. Vad har de ryska boxarna gjort för ont för att förtjäna ett sådant förakt? Hur rimmar det med demokratin då Sverige och ytterligare några nationer bryter mot gällande beslut. De blev nedröstade. Demokratiska principer är tydligen bra endast då rösterna går ens egen väg. Vi har hört det till leda från de "goda" människorna. Folket röstade fel i Sverige och folket röstade fel i Italien etc.


Det är inte bara Putin som behöver bytas ut. Vi har små förbundspotentater på närmare håll...
Men Sjöholm siktar kanske på en karriär inom det poliskt korrekta och socialdemokratiskt styrda Riksidrottsförbundet? 


Christer Franzén


PS. Här har ni röstsiffrorna från IBA-mötet ang förtroendeomröstningen för ordförande Umar Kremlev. 
Sjöholm/Sverige var en av de få som röstade emot...