RINGSIDE når långt, mycket långt

Inför höstsäsongen kan det vara tid för lite statistik. Noteringarna gäller per 23 september 2017.
Fram till detta datum har det varit nästan en och en halv miljon sidvisningar, eller 1.455.988 för att vara exakt. Besökarna kommer från 167 nationer där samliga världsdelar är representerade. I toppen för de tio främsta, förutom Sverige, återfinns Finland, Norge, Danmark, USA, Tyskland, Storbritannien, Polen, Frankrike, Ungern och Spanien. Sedan följer en lång rad länder ner till en enda besökare från Timor-Leste (Östtimor i vardagligt tal i östra asien). 
Vad gäller Sverige så kommer besökarna från 370 orter där Storstockholmsområdet dominerar. Därefter följer Göteborg, Malmö, Lund, Örebro, Helsingborg, Uppsala, Sundsvall, Karlstad och Västerås. Så har det varit från start och det är inte så förvånande med tanke på hur boxningsverige fr.a. har sett ut. Längst ner kommer Vansbro som gör en Östtimor. 
Antal registrerade boxare: 19.433 st. Antal matcher: 43.848 st. Utöver detta finns det 377 artiklar om stort och smått från den svenska boxningshistorien. Läs dem!
Söktips. 
Ni behöver inte känna till hela namnet på boxarna. Det räcker med Johans - om ni är osäkra på om Johansson innehåller ett eller två ss. Eller Blom, om ni tvekar inför k eller q i Blomkvist/Blomqvist. Är förnamnet ovanligt så brukar det räcka med det för att hamna rätt. Ni måste dock stava korrekt till det ni söker. Det går nu att söka på klubbnamn även om samtliga ännu inte är indexerade. Även här räcker det med del av namn, ex.vis AIF. Ni behöver inte känna till exakt datum. Det räcker med 1978-10- för att finna alla matcher under oktober detta år. Det räcker faktiskt med 1978-, men då blir det åtskilliga träffar. Nationer söker ni efter nationsbeteckningen på svenska. Stava dock rätt i synnerhet för de fd sovjetiska republikerna eller försök med del av nationsnamnet, men då hamnar ni även bland boxare som kan ha samma bokstavskombination i namnet. Det krylliska alfabetet som det ryska transkiberas i görligaste mån till svenska. Därför Klytjko och inte den engelska versionen av samma namn. 


Lycka till och fortsätt skicka in material. Tillsammans skriver vi den svenska amatörboxningshistorien.
Christer Franzén