Proffsboxning stinker! Fallet Mikaela Lauren.

Säga vad man vill om Mikaela Lauren men hon har en kollosal förmåga att manipulera media på sina egna villkor. Det ena rosenskimrande reportaget efter det andra har hyllat henne som vore hon en världsmästare. Kritiklösa "journalister" har svalt henne med hull och år.


Men comebacken mot en helt värdelös nybörjare avslöjade hur usel Lauren är. Trots den upptrissade stämningen och stora ord innan matchen uppvisade hon dålig balans, usel tajming, snubbel kring sin egna ben och allmänt förvirrat uppträde i ringen. Oh dear, vilken diplomare som helst besitter bättre teknik än den som en ringrostig Lauren gav prov på.  


Motstånadaren, om man nu kan kalla henne så, var en stackars förskrämd tjej från Georgien, som traskat omkring i ringen fem gånger tidigare som proffs. Fyra gånger har det blivit förlust. Hon har tidigare blivit knockad i Alingsås. Den senaste matchen kom i juli 2023. Hon importerades till Danmark som en säker förlorare, så Lauren behövde inte vara orolig. 


Det var rent äckligt att höra Lauren beklaga sig över det usla motståndet efter matchen. Hon visste på förhand vad som väntade. 


Det är så det går till i proringarna. Det är inte sport, det är bara business.
Kanske ser någon en affärsmöjlighet här...


//CF