Patrick Bogere dömd för kvinnomisshandel och mer därtill

Den 5 mars 2018 avkunnades en dom i Göteborgs tingsrätt. Målet rörde en avskyvärd kvinnomisshandel och gärningsmannen var Patrick Ssali Bogere (född 1981). Han hade upprepade gånger slagit en kvinna i ansiktet samt vid upprepade tillfällen tagit strypgrepp på henne, bitit henne i kinden samt dragit henne i håret. För detta fick han tre månaders fängelse plus skadeståndsersättning till kvinnan. Billigt kan man tycka då Bogere inte är någon förstagångskriminell. Han har ett digert belastningsregister. Han förekommer åtta gånger tidigare och det är inte första gången han får skaka galler.


Plock från ”karriären”.
April 2005 hot mot tjänsteman och fylleri. När polisen tog honom för fylla så skrek Bogere att han hade kontakter inom Original Gangster, Bandidos och Tigrarna och att de kunde lägga bomber under polisens bilar.
Våren 2006 olovligt förfogande och stöld. Han hade stulit mobiltelefoner från folk på krogen.
I september 2006 dömdes han till fängelse i tre år och åtta månader för stöld, försök till grovt rån, olovligt förfogande, hot mot tjänsteman och olovlig körning. Fem rånare trängde in i en villa. Där tryckte de bland annat in en laddad pistol mot tinningen på pappan i familjen.
Juni 2010 blev det bara skyddstillsyn och 80 timmars samhällstjänst för misshandel, rattfylleri och tre fall av olovlig körning. Han har aldrig haft körkort.
Januari 2015 narkotikabrott, innehav och bruk av kokain gav dagsböter.
September 2017 olovlig körning och grovt rattfylleri. Fängelse en månad. 

Bogere tillhör den ömkliga typ som aldrig står för det han gjort. Naturligtvis är han alltid oskyldig och skyller på andra. Speciellt lustigt är det att läsa narkotikadomen. Han hade kokain i fickan och han hade kokain i blodet, men hävdade att han blivit ”förgiftad” av någon okänd person. Under de år Bogere varit kriminell har han varit en aktiv och respekterad person i boxningssverige. Han har tilldelats internationella uppdrag som ledare och coach. Ingen har haft något att invända mot hans brottsliga meriter och jag är övertygad om att han åter kommer att glida in i någon klubb vid frisläppandet. Inom vissa kretsar utgör kriminalitet inget hinder. Men det borde trots allt vara slut med nationella uppdrag. Kvinnomisshandel är förhoppningsvis för mycket även för Svenska Boxningsförbundet. Eller?


Den som vill läsa domen kan rekvirera den från Göteborgs tingsrätt. Ange målnummer B 1783-18.


PS. De senaste bravaderna 2019 - här från GT/Expressen och här Kontakta Alingsås tingsrätt. Ange målnummer B 324-19. 


Skrämmande läsning. 


//CF