Mille Markovic (1961-2014)

Det blev ett stilenligt slut för den jugoslavienfödde Milentije "Mille" Markovic. Fyra kulor i skallen. Han var en ganska bra, men oskolad, pugilist innan den grova kriminaliteten och de upprepade besöken "hinter schwedischen Gardinen" tog överhanden. Hans leverne var väl till störst glädje för kvällspressen. Främsta meriter blev ett SM-Silver 1984 plus sju landskamper, men det är knappast som boxare han kommer att gå till eftervärlden. Tyvärr ingår han i den mycket stora församling av boxare som ägnat sig åt kriminalitet. Partiell matchlista här.

Markovic försökte sig även på en proffskarriär, men den blev fiaskoartad - en seger på fyra matcher mot synnerligen beskedligt motstånd.

//CF

PS. När vi ändå är inne på det trista ämnet boxare och kriminalitet. Önskar ni en dyster läsning - kontakta Svea Hovrätt och beställ domen B 6557-13. Den går att beställa över nätet och det är gratis. Där återfinns den senaste eskapaden av en tidigare svensk mästare, landslagsman och proffsboxare. Personen ifråga är bördig från Eritrea.