Kuba på gång igen

Jag erhöll en länk från RINGSIDES alerta läsekrets.
Den kubanska boxningen har haft det lite bekymmersamt under 2000-talet. Problem med ekonomi och generationsväxling har tvingat bort kubanerna från främsta ledet. Saknaden av giganter som exempelvis Teófilo Stevenson och Félix Sávon har varit stor. Kanske står Kuba nu inför en ny storhetstid. Landet dominerade de panamerikanska spelen som avgjordes i april. Länk till artikeln som även ger en smula kubansk boxningshistoria. Bara en kommentar. Författaren till densamma anger de aktiva svenska boxarnas antal till 850. Det är naturligtvis fanatisfullt önsketänkade. Siffran baserar sig på antalet uttagna licenser, vilket är något helt annat än aktiva boxare. Många av de licensierade gör överhuvtaget ingen match, andra går blott någon enstaka. Det finns bara omkring hundra som kan anses som verkligt aktiva. Dessvärre!


Tack till Mats C för tipset.


Mer kubansk boxning. Det pågår av allt att döma en fin fotoutställning i tyska Ulm. Katharina Alt har varit på Kuba och dokumenterat boxning i en serie bilder i vad hon kallar "Boxing Cuba". Några av fotografierna visas i denna länk. Det framgår tydligt hur påvert det är på Kuba p.g.a. det amerikanska embargot mot landet. 
Tack till allas vår boxningsskribent på nätet PÅP. 


Alt är en begåvad fotograf och här är fortsättningen om kubansk boxning på hennes hemsida. Den innehåller också annat av intresse. Köp hennes bok Boxing Cuba. From backyards to World Championship. Bild nedan. 



//CF