Helgförströelser av skilda slag

I London (25 maj) möttes engelsmannen Carl Froch och dansken Mikkel Kessler i en bra match som avsåg IBF och WBA-titlarna. Det finns faktiskt en svenskanknytning till dem bägge. Under ungdoms- och junioråren gick Kessler fyra matcher mot två svenska pugs. Han gjorde hat-trick på Said El-Tahan från Lunds BS, med vinst på poäng, TKO respektive diskning! Kessler stoppade dessutom BK Kellys Danyel Güngör i första ronden. Den matchen ingick i Nordiska juniormästerskapen. Kessler är en av de bättre boxarna som kommit från Danmark, men tycks nu ha nått vägs ände. Carl Froch gav inte Roger Pettersson en chans i Copenhagen Cup år 2000.  På annat håll, Stockholm närmare bestämt, var den en kampsportare, som hamnade i klistret. Lyckligtvis var det ingen olympisk boxare denna gång. "Känd av polisen" som det brukar heta.

Om detta finns det mycket på nätet - en sammanfattning här. Trist. Därför att det kastar skit även på de seriösa utövarna.

Min lilla brottskatalog för ett tag sedan gav anklang. Hårresande historier angående olika boxares extraaktiviteter utanför ringarna kom mig tillhanda. Nu kan vi också lägga kategorin mord till "meriterna". Det rör visserligen inte om någon elitboxare. Han skulle väl närmast ingå i gruppen seniorer klass B. Men, ändå...

//CF