Gör som Johnny!

Läsarbrev angående boken om Stig Waltersson. Jag tackar och förmedlar det vidare till RINGSIDES besökare.

"Jag har med intresse läst Din bok om Stig Waltersson. Han var en utomordentligt duktig amatörboxare helt i klass med sin namne, Stig Sjölin.  Det är en imponerande meritlista han kan visa upp mot oftast mycket kvalificerat motstånd. Boken innehåller också ett fint bildmaterial från karriären och hans privatliv. Där finns många fina matchbilder och fotot där han står med sin mor och systrar tycker jag är helt underbar.  Det är ofta mycket intressant att läsa om hur idrottsmän har levt sina liv före och efter en idrottskarriär. Det är synnerligen anmärkningsvärt hur SBF har kunnat missa att ranka Stig bland de 30 bästa amatörboxarna i Sverige. Som du framhåller är det också typiskt att Bosse Högberg ofta fick stora rubriker i pressen som en stor boxare, trots att han besegrades av Stig Waltersson fem gånger av fem möjliga.

Men skötsamhet och ett socialt anpassat liv väcker ofta inget större intresse i massmedia. Jag hoppas Stig har ett lugnt och skönt liv på ålderns höst. Stig var född 1937 i december, jag själv året innan i samma månad.  Jag såg att han deltog på Svenska Juniormästerskapen några veckor efter vi boxat Skånska JM i dec -55. Troligen hade jag fått erbjudande om att starta i JSM det året, men jag jobbade på en mekanisk verkstad dagtid och gick på yrkesskola kvällstid, så boxträningen fick komma i andra hand. Min klubbkompis Bror Frodig, som förlora mot Valentin Johansson i semi i Skånska JM, åkte till JSM det året. Mina kompisar hade jag framförallt inom fotbollen och jag var ganska ensam att gilla boxning, så det var en annan orsak till att det blev en kort boxkarriär för min del. Annars föddes och växte jag upp vid Möllevångstorget i Malmö, som vid den tiden var gedigna arbetarkvarter och där man ibland fick försvara sig i nävkamper, dock aldrig på något rått eller hänsynslöst sätt. I dag är det svårt att hitta en infödd skåning i kvarteren runt Möllevångstorget.

Att Stig gick 14 proffsmatcher, med bra resultat, har nog gått ganska obemärkt förbi, kanske beroende på att han inte var den typ av boxare som kunde avgöra en match med ett slag. Du har i boken, på ett utmärkt sätt, dokumenterat Stigs alla matcher, även samtliga matcher i de proffsgalor han deltog i. Jag vill avslutningsvis tacka Dig för en välskriven och intressant dokumentär om en mycket bra svensk boxare.

Johnny Larsson
PS. Du får gärna skriva en dedikation på ett mejl, så klistrar jag in det i boken."

Gör som Johnny och många fler - beställ ett exemplar av boken direkt från förlaget eller via denna länk.

Stig bok omslag