Fallet Frida

Personligen blev jag inte särskilt förvånad över Frida Wallbergs förlust. Det har varit för mycket turbulens runt henne, med märkliga tränare- och managerbyten och fokus på struntsaker som rondtjejers vara eller icke vara, för att jag skulle bedöma matchen som given. Hon såg dessutom inte helt genomtränad ut. Det som hände då matchen var över är ingenting mindre än en skandal och skuggan faller tungt över Proffsboxningsförbundet. Ordförande Rosengren säger till SvD att regelverket följdes till punkt och pricka. Jaså, varför dröjde det då så länge innan Frida forslades till sjukhus för vård? Vad gjorde matchläkaren? Vad gjorde sekonderna? Det här måste bli föremål för en offentlig utredning.

Matchläkarens roll i dramat är beklämmande och uppseendeväckande. Han är i det närmaste helt passiv. Han står och håller upp Frida när hon omedelbart borde ha lagts på golvet. Läkaren som skall vara expert förstod inte ett uns av allvaret. Det gjorde däremot Prazaks ringhörna. De var de första som insåg att Frida var allvarlig skadad. Gänget kring Frida var lika märkligt passiva som läkaren.

Som sagt det här kräver utredning av oberoende part inte av Proffsförbundet själva.

Att Fridas tid som aktiv boxare är slut betyder inget.  Det viktigaste är att hon återfår sin hälsa och med stolthet kan blicka tillbaka på sin ärofyllda boxningskarriär.

//CF