En seger för boxningen

Jag kommenterar sällan proffsboxning eftersom det inte är någon sport. Det är bara affär. Men. När Klara Svenssons arm höjdes på Johanneshov den 10 september så var det ändå en slags seger för boxningen. Klass, stil och elegans mötte och annihilerade en slagskämpe från gatan. Klara kan boxas, det kan inte Mikaela Laurén. Klara har lärt sig från grunden, det har inte Mikaela. Hon kan bara slåss och hon har länge levt på sin fysik. Det har varit oerhört tröttsamt att lyssna på alla hennes tirader, löjliga utfall och personangrepp. Jag beundrar Klaras stoiska lugn inför allt pajaseri och skitsnack. Mikaelas beteende för osökt tankarna till white thrash. Nu erhöll hon en rejäl boxningslektion och jag hoppas hon lämnar boxningen för gott. Vi behöver inte några vattenkastare...

Den som vill kan jämföra deras amatörkarriärer:
Klara Svensson
Mikaela Lauren

Not. Matchlistorna är ej helt kompletta.

En gång i tiden var proffskommissionen väldig tveksam till att bevilja licens till Mikaela. Hon hade ju inga amatörmeriter att visa upp.

//CF

PS. Inte en enda av alla dem jag pratat med i boxningssverige önskade se Mikaela som vinnare. Hennes fans fanns på annat håll.