Damranking per 2018-02-07

På begäran, som det brukar heta, kommer ett försök till damranking. Jag skriver försök, därför det numera finns så få kvinnliga boxare på "elitnivå" att det är oerhört svårt att få till en ranking. På kort tid har mängder med kvinnliga utövare försvunnit. Har SBF analyserat varför? Andra befinner sig i en gråzon där det inte går att avgöra om de är aktiva eller ej. Ett exempel bland flera i denna kategori är Lise Sandebjer från BK Örnen. Det är över ett halvår sedan hon gick en match och därmed rankas hon inte. Ära och medaljer vinner man i ringen, inte på träningsläger. Vad gäller rankingen gäller samma princip som för herrarna. Den baseras på kända resultat och den enskilde boxaren värderas enligt tre kriterier: Klass på motståndet - Inbördes möten - Tävlingsflit


48 kg: Ingen rankad

51 kg: 1. Natasha Samsalieva, Djurgårdens IF

54 kg: 1. Sara Svensson, Skurups KBK 2. Katrin Norén, IF Linnéa 3. Mia Bromander, BK Örnen 4. Sandra Attermo, Djurgårdens IF 5) Jennifer Salavia, BK Tiger (j)

57 kg: 1. Helena Envall, IF Linnéa 2. Itza Pabon Reyes, IF Linnéa (j) 3. Sophia Smith, Skene AK

60 kg: 1. Agnes Alexiusson, Värnamo BK 2. Linda Larsson, IK Ymer 3. Katrine Steingrimsen, Djurgårdens IF 4. Tilde Fallström, Redbergslids BK 5. Elise Saulescu, BK Swing (j)

64 kg: 1. Jelena Jelic, Malmö BC [oklart ang viktklass - om 60 kg - nr 2]

69 kg: 1. Marianne Ahlborg, Vänersborgs BK 2. Malena Hede, Morgongåva BK

75 kg: 1. Love Holgersson, BK Swing 2. Zabrina Holmström, IF Göteborg Team Box 3. Claudia Özgun, BK Rapid (j)

81 kg: Ingen rankad

+81 kg: Ingen rankad


Christer Franzén