Då och nu...

Min krönika om Södermästerskapet väckte åtskilliga boxningsentusiaster till liv. Det kom ovanligt många kommentarer angående dagens boxning. Det är uppenbart att det råder ett stort missnöje med hur sakernas tillstånd bedrivs i boxningssverige. Det framfördes massor med kritik, på allt från dagens ledning till självgoda tränare till ... nog sagt allt. Att satsa på ungdom och juniorer är aldrig fel, tvärtom, där ligger framtiden, men om det inte håller måste man våga ställa sig kritiska frågor. SBF skickade en stor herrtrupp till pågående Ungdoms-EM i Ukraina, men av sex stycken deltagare har endast en överlevt den inledande omgången. Samtidigt pågår junior-VM för damer på andra sidan klotet. Av tre deltagare överlevde blott en inledningen. Slutsatsen: Det är tufft där ute i den stora världen och det krävs helt andra träningsmetoder (och tränare) än vad som finns idag. Ryskspråkiga nationer har sedan decennier dominerat boxningen, men hur många tränare har behagat att lära sig ryska och/eller söka kontakt österut för att få nya och viktiga impulser?! Hur träning bedrivs är en färskvara som snabbt ruttnar. Det har varit gott om tid att få nya stimulanser.

Namnen på de olika EM/VM-deltgarna här:
Ungdoms-EM i Ukarina
Felix Flodin (Vaggeryds BK), Samer Tabal (Hammarby IF), Sebastian Broman (BS Tor), Alexander Isaksson (BK Rapid), Amad Doski (Halmstads AIS) och William Gustafsson (BK Rapid).

De inlagda resultaten från ungdomsboxarna är få eftersom jag är restriktiv ed att dokumentera dem. Genomströmningen är alldeles för stor. Ena dagen upphöjd ungdomsstjärna, nästa dag borta.

Junior-VM i Taiwan (Taipei)
Katrin Norén (IF Linnéa), Sofia Nilsson (ATF Gym IF), Stephanie Thour (BK Värend).

 

//CF