Börge Krogh (1942-2022)

De gamla kämparna lämnar oss en efter en.
Börge Krogh tävlade för AK Jyden i Aalborg. Han blev femfaldig dansk amatörmästare och han var dansk representant på OS 1960 i Rom och 1964 i Tokyo. Krogh gick över till de professionellas led 1964 och blev som sådan europamästare 1966. Som proffs mötte han ingen svensk men deltog en gång på en gala i Göteborg 1966, där han fick segern till publikens stora missnöje. Efter matchen var Krogh arg därför att han ansåg att motståndaren var för bra! Proffsgalan arrangerades av firman Ingemar Johansson och Bertil Knutsson. Sammanlagt gick Krogh 56 proffskamper och 222 amatörditon. Efter karriären blev han tränare för många av Danmarks bästa proffsboxare. 


Som amatör gick han obesegrad från ringen i alla sina svenskmöten. Krogh mötte hela dåvarande svenska eliten i form av namn som Rolf Risberg, Lasse Koivussari, Karl Erik Norfall, Stig Andreasson och Sven Strålberg. 


Börge var inte den ende i klanen Krogh som boxades - så gjorde även Bjarne, Tage och Kjeld. De syns på fotot under Börges matchlista. 


//CF


PS. Mer läsning i danska Ekstrabladet.