Begär misstroendeförklaring mot SBF:s ordförande och dess styrelse

Det är hög tid för boxningsförbundets medlemmar att avsätta den sittande ordföranden plus de övriga nickedockorna i styrelsen. De har fattat ett av de mest idiotiska beslut som tänkas kan – att Sverige ska bojkotta kommande VM därför att ryska och belarusiska boxare tillåts deltaga. Deras medverkan är något att applådera inte motarbeta. Varför skall enskilda idrottsmän och kvinnor hindras från att utöva sin idrott?

Ordföranden sätter sig på höga hästar. Korrupta idrottsförbund är ingenting nytt och det har ju inte hindrat Sverige från att deltaga i exempelvis fotbollsmästerskap. 

Bland en ordförandes plikter är att se till att de aktiva kan tävla så mycket som möjligt på internationell nivå. SBF:s ordförande tycker tvärtom. För honom betyder de boxare, som tränat och lagt ner hela sin energi på att komma till VM, ingenting. Det är ytterst respektlöst. De offras för grumliga politiska intriger. 

Värdegrunder, någon?


Bojkott av idrottsmän- och kvinnor är löjligt. Det förändrar ingenting, förutom att bojkottivrarna får känna sig som oerhört goda människor. Det blir något religiöst över det hela. Finns det någon som hört RF/SBF agitera för bojkott av exempelvis USA? En nation som åtskilliga gånger under historien visat omvärlden sin omsorg genom att vräka bomber i skallen på otaliga nationers invånare. I muslimska länder pågår det ett fruktansvärt krig mot dess barn och kvinnor, men i den saken är regering, opposition, RF och SBF tysta som möss.

Hyckleriet saknar alltid gräns.

Avsätt styrelsen! Nu!!


//CF