1.724.071 sidvisningar

RINGSIDE är en eftersökt plats när det gäller boxning. Från start har det varit drygt en miljonsjuhundratusen sidvisningar. Där återfinns också i skrivande stund 21.572 boxare, 48.987 matcher och 403 artiklar. När jag började mitt projekt hade jag 50.000 matcher som mål. Nu är jag snart där, men det behövs säkerligen lika många till för att ge en rättvis bild av amatörhistorien. Alla viktigare tävlingar är redan inlagda, men det återstår en hel del att göra regionalt och lokalt. 
De femton mest populära namnen hos besökarna har varit (i storleksordning): Håkan Brock, Patrik Lumumba, Christer Corpi, Lennart Risberg, Ingemar Johansson, Lotfi Ayed, Bosse Högberg, Stig Waltersson, Stig Sjölin, Bashir Hassan, Bo Pettersson, Lars-Olof Norling, Bengt Cederqvist, Thörner Åhsman och Henrik Danes
Dagens aktiva hamnar långt ner på listan. De två främsta per kön är Denis Kauffer och Agnes Alexiusson. 
Besökarnas topp-tio är: Sverige, Finland, Norge, Danmark, USA, Storbritannien, Tyskland, Spanien, Frankrike och Nederländerna. 
På hemmafronten är det Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Huddinge, Helsingborg, Uppsala, Örebro, Sundsvall och Västerås. 


Söktips: 
Ni behöver inte känna till hela namnet på boxarna. Det räcker med Johans - om ni är osäkra på om Johansson innehåller ett eller två ss. Eller Blom, om ni tvekar inför k eller q i Blomkvist/Blomqvist. Är förnamnet ovanligt så brukar det räcka med det för att hamna rätt. Ni måste dock stava korrekt till det ni söker. Det går nu att söka på klubbnamn även om samtliga ännu inte är indexerade. Även här räcker det med del av namn, ex.vis AIF. Ni behöver inte känna till exakt datum. Det räcker med 1978-10- för att finna alla matcher under oktober detta år. Det räcker faktiskt med 1978-, men då blir det åtskilliga träffar. Nationer söker ni efter nationsbeteckningen på svenska. Stava dock rätt i synnerhet för de fd sovjetiska republikerna eller försök med del av nationsnamnet, men då hamnar ni även bland boxare som kan ha samma bokstavskombination i namnet. Det krylliska alfabetet som det ryska transkiberas i görligaste mån till svenska. Därför Klytjko och inte den engelska versionen av samma namn. 


Lycka till och fortsätt skicka in material. Tillsammans skriver vi den svenska amatörboxningshistorien.
Christer Franzén